3 gode råd til et hyggeligt hjem

Vi bruger for tiden en del tid derhjemme med både hjemmearbejde og hjemmeskole, og så tilbringer vi jo også primært vores fritid derhjemme. Det stiller hele tiden højere krav til vores hjem og vores indretning. I denne artikel har vi fokus på hyggen, som specielt ikke må mangle, når vi går hjemme dag efter dag. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan indrette et hyggeligt hjem, som du ikke har noget imod at tilbringe mange timer i sammen med familien.

Bløde og indbydende siddepladser

Det er alfa omega, at der er godt med steder, hvor man kan slå sig ned og smide benene op – uanset om der er tale om en blød sofa, en behagelig lænestol eller endda en hængekøje. Siddepladser (og liggepladser) er nemlig hjemmets væresteder, og de skal være rare at opholde sig i. Du kan her lege med farver, puder, plaider og meget mere og skabe de hyggeligste kroge, hvor man enten kan læse en god bog, nyde lidt Netflix eller lytte til en podcast. Ideelt skal der være en plads til hvert familiemedlem, så alle kan få slappet ordentligt af – enten alene eller sammen med resten af familien.

Gennemfør farvepaletten

Det kan hurtigt komme til at se rodet ud, hvis der er leget med flere forskellige farver i det samme rum. Det er derfor meget vigtigt, at du gennemfører den farvepalette, som du forelsker dig i – både i selve rummet med farverne på væggen og naturligvis også de nipsting og tekstiler, du indretter med. Vi kan her anbefale at indrette med farverne blå og grøn i de rum, hvor der skal slappes af, f.eks. soveværelse og stuen. Blå skaber en følelse af ro og afslapning og reducerer stress, imens grøn giver både mental og fysisk afslapning og hjælper mod bl.a. depression, nervøsitet og angst. Hvis du er i tvivl omkring farvepaletten, går du aldrig galt i byen med den naturlige indretning, dvs. træmøbler, grønne planter og brunlige nuancer til både nips og tekstiler.

Inddrag din personlighed

Et hyggeligt hjem afspejler de personer, der bor i det. Det kan være i form af bl.a. arvestykker, minder og genstande fra en særlig tid fra f.eks. rejser eller andre oplevelser. De gode minder er med til at skabe tryghed og afslapning – og så er de også med til at skabe en god atmosfære, da man så kan se, at der rent faktisk bor nogen i hjemmet. Det giver ikke kun dig og din familie en hyggelig atmosfære, men vil helt sikkert også hjælpe dine gæster med at føle sig mere hjemme, når du endnu engang må invitere dem indenfor.