Jagten på den nye sofa

Er du på jagt efter en ny sofa? Men har du svært ved at tage stilling til at udskifte det store og vigtige møbel, som under ingen omstændigheder kan undværes? Det er helt forståeligt, og derfor kommer her en lille hjælp til, hvordan du bedst finder en ny sofa til netop din bolig.

Køb sofa fra sofaen

En sofa kan være et stort skrummel at flytte og at tænke på at udskifte. Måske ville det være en hjælp at søge efter sofaer, før du kaster dig ind i møbelforretningerne. Her kan du se udvalget og køb en sofa, som kan bringes lige til døren, uden du behøver at lette dig fra din gamle sofa. Men før du gror fast, er der lige et par ting at tænke på. Ved køb af en ny sofa, er det vigtigt, at du har en klar idé om din stues størrelse. Både i tilfælde af, at sofaen slet ikke kan være der, men også hvis den kan, men kun lige kan være der. Dette kan give et meget sammenklemt udtryk, som ikke er rart at være i. Derfor skal du sammenligne længderne på sofaen med væglængderne i din stue, før du går videre med et køb.

Dine præferencer

Hvor mange venner, skal have lov til at sidde i din sofa? Størrelsen afhænger af lokalet, men også af livsstilen, og det skal du overveje. Næst efter det rent praktiske kommer det udseendemæssige, som heller ikke er helt ligegyldigt. Hvis du ikke ønsker at udskifte din sofa om et år, skal du vælge en farve, du føler dig godt tilpas med at være i. Endnu væsentligere er materialet, for det skal sørme være rart både at sidde og ligge i sin nye investering. Når du så har dine ønsker på plads, er det bare med at føre dem ud i livet, før drømmesofaen forsvinder fra markedet.