Kaffe skal drikkes af rigtige krus

Ligesom film skal ses i biografen, så skal kaffe også drikkes af rigtige porcelænskrus. Jeg kan gå med på papkruset, fx i en to-go situation. Men plastikkruset – det dur altså ikke til kaffe. Hvis du spørger mig, så dur plastikkruset til vand – that’s it. 

Kaffen skal nydes af et rigtigt porcelænskrus med hank (eller uden, hvis man er mere til det). Et krus som holder kaffen varm uden at man brænder fingrene, når man holder ved det. Det er ihvertfald sådan, jeg foretrækker det. Med fare for at fremstå lidt snobbet.

I virkelighedens verden kommer kaffe jo ikke altid i porcelænskrus og jeg har da også drukket min del af kaffe fra plastikkrus, syltetøjsglas og andre beholdere. Rundt om bålet og på spejderlejren kan meget jo lade sig gøre og man kan være præcis så kaffetrængende, at det er fuldstændig underordnet, hvor kaffen kommer fra. 

Men hvis jeg kunne vælge – så valgte jeg et stort, solidt porcelænskrus med hank og varmeregulering til min kaffe. 

Krus med tryk til kaffeentusiasten

Den ægte kaffeentusiast har sikkert flere typer kaffekrus stående i køkkenskabet. Det kan jeg ikke prale af. Men der findes jo en kaffekop til hver type kaffe – næsten. En almindelig kaffekop som vi kender den til helt almindelig kaffe fra maskinen. Et lattekrus, som er højere og tyndere. En lille kop til en stærk espresso osv. Jeg har ikke styr på alle typerne, men ligesom med rødvin og whiskey smager kaffen sikkert forskelligt, alt efter hvilken kop man drikker den af. 

Har du ikke plads i køkkenskabet til så mange forskellige typer kaffekrus og kopper, kan du kaste dig over en anden disciplin for kaffeentusiasten: Krus med tryk.

Du kan lave dine helt egne krus med et personligt udseende. Det kan være et billede eller en tekst eller en kombination af billede og tekst. Der findes mange gode kaffecitater, som vil gøre sig godt på siden af et kaffekrus. 

En god branding mulighed

Er du virksomhedsejer kan du vælge at bruge krus med tryk som branding. Brug det som reklamegave til kunder, som præmie i en firmakonkurrence eller bare som inventar i mødelokalet. 

En kop kaffe er en god samtalestarter og duften af kaffe bringer gode minder med sig. Det er ikke det værste, du kan sende dine kunder ud af døren med. 

Servér kaffen til kundemøder i logokoppen og giv kunden en ren logokop pakket med søde sager med hjem fra mødet. Det falder helt sikkert i god jord med lidt sødt til køreturen tilbage til kontoret – eller til ungerne derhjemme.