Sådan dækker du det flotteste festbord

Står du snart over for en festlig begivenhed, og er du bange for at ende med en trist udseende fest med papirduge og sørgelige fyrfadslys, så er du kommet rette sted hen. Det kender vi nemlig alt for godt. Og inden du melder dig ind i den sørgelige serviet-samler klub, så er der hjælp at hente. Vi har nemlig en masse gode råd til, hvordan du kan pynte et flot bord til din kommende fest, som lige kommer til at være prikken over i’et på den gode stemning.

At holde temafest eller ikke holde temafest

Du gør det noget lettere for dig selv, hvis du går med et bestemt tema til din fest. Er det en barnedåb eller lignende, er temaet selvfølgelig åbenlyst, men en fødselsdagsfest kan for eksempel tage mange spændende drejninger, når det kommer til tema.

Nærmest ligegyldigt hvilket tema du vælger, vil der altid være pynt at få til det – eller du kan lave dit eget. Er det for eksempel en konfirmation, kan du folde dine servietter så de ligner et jakkesæt eller en konfirmationskjole. På den måde er det nemt og elegant at skabe et gennemgående tema i din borddækning.

Lad dig inspirere af årstiden

Det er altid lettest og billigst, hvis du lader dig inspirere af, hvad årstiden byder på. For eksempel er der mange flotte, orange blade at pynte op med om efteråret. Forår og sommer giver rig mulighed for at pynte med friske blomster eller grønt til bordet. Om vinteren kan du, hvis du er heldig at der er sne, lave små snelygter der kan stå udenfor og pynte.

Selvom efterår og vinter desværre ikke giver mulighed for havefester og udendørs hygge, så betyder det mere indendørs hygge med stearinlys og varme, som også giver en god stemning til din fest.

Servietfoldning

Noget, der virkelig kan pynte på alle borde, er servietter. Og her mener vi ikke bare, at du skal lægge servietter fladt ned på hver tallerken. Nej, der er så mange flere muligheder, afhængigt af hvilken fest du holder. Du kan lave 90’er springvandet, hvor du får servietten til at stikke op af glassene. Eller du kan købe servietter i mange forskellige farver, og lade dét være pynten.

Og så er der servietfoldning. Det er ikke så svært, som det kan se ud, og der findes utallige opskrifter på nettet til det hele. Her kan du for eksempel folde flotte rosetter ud af dine servietter, så det hele ikke ser så fladt ud.

Kun fantasien sætter grænser

Det lyder banalt, men det er rigtigt. Forskellige lys og lysestager, servietter, planter, lyskæder, julepynt – der er ingen der bestemmer, hvad du sætter på lige netop DIT bord. Vil du gøre pynten særligt personlig, kan du, sammen med bordkort, sætte noget på de enkelte pladser som du mener at lige netop de pågældende gæster skal have med hjem.

De klassiske, stilrene borde gider vi slet ikke begynde at forklare, for dem kan du nemt tænke dig til, eller se på alle landets restauranter. Vi er meget mere til pynt, farver og personlighed!