Sådan tager du det perfekte karbad

Et karbad er faktisk meget sundere end det hurtige brusebad – og det er der mange grunde til. Et karbad er sundere for din hud, da det sørger for at fjerne dine døde hudceller langsomt og nænsomt, når du ligger i vandet i længere tid. Derudover har et karbad også en sundhedsfremmende virkning på din psyke. Lange, varme bade har nemlig ifølge forskere en antiinflammatorisk på kroppen, og det bidrager faktisk til at holde kronisk betændelse væk. Sidst men ikke mindst har karbadet også en afstressende effekt. Et langt karbad kan nemlig hjælpe dig med at slappe ordentligt af i en ellers stresset hverdag.

Der er altså masser af sundhedsmæssige fordele ved at tage et karbad regelmæssigt. Det er dog ikke alle, der er så heldige at have et badeværelse med indbygget badekar. Heldigvis kan man i dag få både foldebadekar og badebaljer til voksne, så man selv uden indbygget badekar kan nyde et karbad – helt uden at skulle i gang med en større renovering af badeværelset. Se det store udvalg af foldebadekar og badebaljer her: https://tubfamily.dk/.

Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du tager et karbad. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan tage det perfekte karbad – både for dig selv og din hud.

Brug ikke for meget sæbe

Der bør ikke bruges for meget sæbe i badet. Sæbestofferne er nemlig meget hårde ved hudens naturlige fedtstoffer, og når der bruges for meget sæbe, affedtes huden og det kan føre til tør hud og endda eksem. Man bør derfor kun bruge sæbe på udsatte områder, som mellem benene, i ansigtet og under armene. Hvis du dog godt kan lide fornemmelsen af skummende sæbe på huden, kan du skifte din sæbe ud med én, der ikke efterlader sin hud med den samme tørhed. Det kan f.eks. være en glycerinsæbe, som ofte bruges af folk med følsom hud.

Bad i koldere vand

Mange har en tendens til at bade i skoldende varmt vand – nok fordi det er behageligt, især når det er koldt udenfor. Hvis vandet er varmere end 50 grader, risikerer du dog varmeskader – og hvis vandet er varmere end 60 grader, bliver din hud faktisk skoldet. Du bør derfor bade i vand, der er koldere end 50 grader.

Brug hænderne

Det er meget hårdt for huden, når der bruges f.eks. svamp eller børster i badet. Huden kan faktisk få skader af at bruge disse redskaber – og det kan i værste fald føre til eksem. Det er derfor bedst kun at bruge hænderne til at gnide de døde hudceller af.

Brug fugtighedscreme direkte efter badet

Det er lige efter badet at din hud er mest modtagelig for fugtighedscreme. Du bør derfor smøre dig ind i fugtighedscreme lige når du er kommet ud af badet og din bud stadig er fugtig. Hvis du først smører dig ind, når din hud er helt tør, opnår du ikke samme effekt med fugtighedscremen.