Vælg en passende sofa til stuen

Stuen er det rum i huset, hvor hele familien samles omkring fjernsynet eller andre aktiviteter, når det ikke har med mad at gøre – kun snacks. Det er vigtigt, at det er møbleret efter formålet. Det duer for eksempel ikke, hvis det er fyldt med hårde og kantede møbler, når man skal kunne slappe af derinde.

Sofaer

I en stue ser man i langt de fleste hjem en sofa. Sofaen er det meste behagelige møbel at sidde på eller ligge i ifølge mange personer – medmindre man selvfølgelig medregner sengen. Men der findes utallige forskellige sofaer, både i forhold til form, farve og materiale. Hvilken sofa passer mon bedst ind hjemme i din stue? Hvis du også har overvejet det, bør du læse med her.

Formen

Først og fremmest har vi sofaens form. Der findes både sofaer til forskellige antal af personer, sofasæt, hjørnesofaer og sovesofaer. Typisk har man ikke en sovesofa stående i stuen, men det er et individuelt valg at træffe. Hjørnesofaer er praktiske, hvis din stue ikke har en lang væg, du kan stille sofaen opad. I stedet kan du nemlig lade sofaen knække i hjørnet og dermed ikke spilde lige så meget plads. Sofasæt passer ind i dit hjem, hvis du og din familie ikke bekymrer jer meget om alle sammen at kunne sidde i samme møbel. De kan være kortere end normale sofaer og stå op ad enten den samme eller to forskellige vægge. I kan vælge en personantal-tilpasset sofa, hvis I kun er for eksempel to i huset. Ellers kan der være for meget spildplads.

Udseendet

Når I skal beslutte, om I skal have for eksempel en læder- eller stofsofa, kan I eksempelvis have med i overvejelser, om jeres eventuelle husdyr vil komme til at kradse i den. Mht. farven vil lyse farver bidrage til en let stemning, og mørke farver det modsatte.