Hvad kan man se i Horsens?

Er du nysgerrig efter at vide mere om Danmarkshistorien? Måske du ønsker at blive klogere på, hvad det helt præcis er, der har været med til at forme det Danmark, vi kender i dag? Så kan du med fordel læse med her. Vi fortæller dig nemlig om nogle af de allerbedste seværdigheder i Horsens og omegn, som du kan opleve på din tur dertil – uanset om det er en længere ferie eller blot en endagstur. Du kan blandt andet lære kystlandet at kende gennem usædvanlige museer, historiske bygninger og vanvittige historier. Læs her og bliv klogere nu.

Spis is og nyd solen ved lystbådehavnene

Kommer du til Horsens og omegn, har du rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange lystbådehavne i området. Og vi skulle hilse og sige, at der er MANGE. Her emmer altid af god stemning, og de mange spisesteder serverer mad og drikke til dig, når du er klar til en afslappende pause. Oplev livet langs kajen i Juelsminde, Hou eller Horsens. Som sejler kan du lægge til med din båd, men du er naturligvis også altid mere end velkommen blot som besøgende fra lands. Det er de helt perfekte steder at besøge på en lun sommerdag – og i Juelsminde får du nogle af de bedste is, du kan finde i hele landet!

Besøg Fængslet

Men noget helt andet, du næsten ikke kan undgå at opleve, når du kommer til Horsens, er Fængslet. På Fængselsmuseet i det gamle Horsens Statsfængsel kan du opleve, hvordan det var at være både indsat og ansat i fængselsvæsnet gennem tiden. Og det er den helt perfekte oplevelse for enhver nysgerrig snude og for dig, der blot er interesseret i Danmarkshistorien. Med andre ord: de mange oplevelser i Horsens og omegn spænder bredt, og der er derfor også noget for enhver smag.