Derfor bør du gøre brug af en bedemand

Det er bestemt ikke et hyggeligt emne, når snakken falder på døden. Men desværre er det et emne, som vi alle er nødt til at forholde os til. Mange af os har allerede prøvet at miste nogen vi holder af – og det er skrækkeligt. Ike blot fordi det gør ondt i øjeblikket, men fordi det kræver tid og tårer at komme sig igen.

Nogle af dem, det går mest udover er ikke overraskende den del af familien, som stod den afdøde nærmest. De har haft en person tæt inde på livet, men må nu pludselig fortsætte uden. Den nye virkelighed kan være svær at indstille sig på, da det er helt uvirkeligt.

Og hvad værre er, så er det netop den mest nære del af familien, der står tilbage med praktiske opgaver samt en påkrævet planlægning af den forstående begravelse. Det er bestemt ikke en nem situation, og derfor giver det mening at involvere en bedemand.

Disse opgaver kan din bedemand hjælpe med

Vi har talt med vores lokale bedemand i Varde, der fortæller, at det ofte kan være en større udfordring for familierne at forholde sig til de mange nye opgaver, de skal håndtere. Det er opgaver som at komme i kontakt med skifteretten angående håndtering af dødsboet, at lukke bankkonti og sociale profiler, at give myndighederne besked om at dødsfaldet har fundet sted og meget mere. Dette er større opgaver, som skal klares i forhold til det offentlige, mens også opgaver i forbindelse med selve begravelsen skal håndteres. Her kan bedemanden hjælpe med at etablere kontakt til kirken og præsten, så præsten sammen med familien kan forberede sig i fællesskab. Dette skyldes naturligvis, at præsten skal holde en tale, som familien skal give stikord og små fortællinger til – ligesom familien skal udvælge de sange og salmer, som skal være en del af ceremonien.

Bedemanden kan desuden hjælpe med dødsannoncen, med at finde en til at lave gravsten, at guide i forhold til Min Sidste Vilje, hvis afdøde har efterladt en sådan etc.

Bedemanden er med andre ord en god hjælpende hånd i en svær tid.