Derfor er det vigtigt at kunne tale om døden

Dette indlæg er lavet i samarbejde med vores lokale bedemand. Mangler du hjælp til en begravelse i Kolding eller omegn? Se mere på https://www.smukbegravelse.dk/fischers/bedemand-kolding/.

Når man mister en man har kær, kan det tage hårdt på en. Man kan opleve mange nye følelser, hvor man især mærker uforståenhed, et tomrum og at være ked af det. Men faktisk kan man reagere på mange andre forskellige måder også. Nogle kan opleve at de ikke sover, andre føler sig aggressive, nogle har problemer med deres appetit som er væk osv.

Sandheden er, at der ikke findes et facit for, hvordan man reagerer. Nogle kan ligefrem have dårlig samvittighed over, at de ikke reagere mere, end de gør! Men en ting er sikkert: Hvis der er noget, som er vigtig i en periode med sorg, så er det at tale om døden og giver sig selv plads til det.

For netop at skabe plads omkring sig til at være sammen med den nærmeste familie og få talt det hele igennem, kan det være en god idé at benytte sig af servicen fra en bedemand. Denne person sikrer, at man får hjælp til at planlægge begravelsen ordentligt, ligesom han eller hun hjælper med at få styr på de mange praktiske opgaver, der melder sig oven på et dødsfald. Ting som at tale med skifteretten, få udformet dødsannoncer, finde en stenhugger m.m.

Med professionel hjælp til de praktiske opgaver, er der straks bedre plads til at tale med familien og mindes den nu afdøde. Det at sætte ord på sine følelser og oplevelser er med til at heale det sår, der er kommet på sjælen. Faktisk er det en rigtig god måde at mindes på, når man skiftevis fortæller om sine gode minder og dyrker de gode historier, man har haft. Det er med til at skabe positive associationer og give et smukt farvel, hvor man mindes de gode ting om personen og skaber en ramme, der holder fokus på oplevelser frem for det triste.