Få hjælp til alt praktisk omkring dødsfaldet

Et dødsfald er mere end bare sorgen at stå med. Der er nemlig mange praktiske opgaver forbundet med at tage sig af, at være med til at afslutte det jordlige liv for en person, som er gået bort. Og stik imod hvad der synes retfærdigt, så er det op til de nærmeste pårørende at stå for at arrangere det hele. Altså er det de personer, der er hårdest ramt af at have mistet, som samtidig må tage sig af det praktiske.

Netop fordi det i sig selv kan være svært at overskue hele forløbet, og fordi disse personer er i en fase med sorg, vælger mange at få hjælp fra deres lokale bedemand. Et eksempel på en lokal bedemand er https://findbedemanden.dk/bedemand-kolding/, der leverer service til Trekantområdet og hjælper med at løfte de opgaver, der skal tages hånd om.

Her kan bedemanden hjælpe

Bedemanden kan faktisk hjælpe med stort set alle forhold omkring begravelsen takket være sin erfaring i branchen. Der er mange der ikke rigtig ved, hvad bedemanden gør, men et par eksempler på opgaver kunne være:

  • At arrangere samtalen med kirke, præst og graver
  • At sørge for bestilling af blomster, kranse m.m.
  • At hjælpe med at melde dødsfaldet til myndigheder, skifteret m.m.
  • At hjælpe med at gennemgå Min Sidste Vilje eller andre ønsker efterladt fra afdøde
  • At hjælpe med gravsten, dødsannonce, ansøgning om økonomisk hjælp til begravelsen etc.

Bedemanden er en hjælp med mange hatte på, forstået på den måde, at han kan være bredt anvendelig og sørger for, at du eller din familie ikke skal til at sætte jer ind i en masse komplekse sager – vel at mærke inden for en afgrænset periode, da der relativt hurtigt skal være arrangeret en begravelse efter døden er indtruffet.

Derfor er vores anbefaling da også klart, at man hurtigt finder sig en bedemand, som man kan tale med om sine ønsker til begravelsen eller bisættelsen, hvorefter denne fagperson vil sørge for et trygt forløb og ikke mindst plads til at få bearbejdet tabet.