Kan gulvet slibes?

gulv

Vil du gerne trylle det bedste frem i dine trægulve og give dem en tur med gulvmaskinen?

Der er ingen trægulve, der kan slibes ned et ubegrænset antal gange. Hvorvidt dine gulve kan slibes ned, afhænger både af det materiale, de består af, og hvor mange gange de allerede er blevet slebet ned.

Her i artiklen giver vi dig 3 tips til, hvordan du kan vurdere, hvorvidt en gulvafslibning er vejen frem hjemme hos dig.

1. Se på tykkelsen af gulvet

Hver eneste gang du kører en tur med gulvmaskinen på dine gulve, ryger der i snit 1-1,5 mm træ af. Og det er derfor begrænset, hvor mange gange du kan blive ved med at slibe dine gulve ned.

Vil du gerne undersøge dine gulve nærmere med henblik på en gulvafslibning, er det derfor et godt pejlemærke at se på tykkelsen af plankerne.

 

Du kan eventuelt tage et dørtrin af, eller du kan studere tykkelsen på gulvet ved et af dine radiatorrør. Her er det typisk nemt at få en fornemmelse af hvor meget træ, der er at tage af.

2. Sæt dig ind i det materiale, gulvet består af

Et lamelgulv ligner forbavsende meget et trægulv, der består af træ fra inderst til yderst – så her skal du passe på med ikke at blive narret.

Et lamelgulv kan slibes ned, hvis der er behov for det. Men det kan du kun gøre ganske få gange.

Er det derimod laminatgulve, du har i din bolig, så behøver du ikke undersøge, hvor du kan leje en gulvmaskine. Laminatgulve kan ikke slibes ned.

3. Spørg din lokale gulvmand til råds

Er du usikker på, hvorvidt det vil gøre noget godt for dine gulve at blive slebet ned, eller om du hellere skal gå med en anden løsning?

Så gør du klogt i at forhøre dig hos en professionel gulvmand. Så er du sikker på ikke at gå galt i byen.