Sådan renoverer du dit tag

Hvis du har et gammelt tag, der ikke længere er 100% tæt, så er der mange fordele ved at gå i gang med en renovering. Selvom det er noget af en mundfuld at gå i gang med, så bliver du glad for dit resultat i sidste ende.

Men hvordan griber du egentlig en tagrenovering an?

Giv dit tag en grundig rens

Før du går i gang med at renovere dit tag, så er du nødt til at finde ud af, hvor slemt det egentlig står til med dit tag. Er der brug for en total udskiftning, eller er det nok med en renovering?

Det er måske svært at vurdere, hvis ikke du har helt styr på tag og tagkonstruktioner. Dog har du nemmere ved at kigge på dit tag, hvis du giver dit tag en grundig rens først. Der sætter sig meget skidt, alger m.m., som gør det svært at se eventuelle skader.

Hvis du stadig har svært ved at vurdere, hvad dit tag har brug for, så er det altid en god idé at søge rådgivning hos en professionel.

Få hjælp til din tagrenovering

En tagrenovering er ikke noget, som du bare selv lige kaster dig ud i. Det kræver både erfaring, professionelle kompetencer og sikkerhedsudstyr at arbejde på et tag. Derfor er det helt sikkert en god idé at få hjælp af en professionel taglægger.

Hvis dit tag står til en total udskiftning, så er du nødt til at finde et helt nyt tag. Der er mange forskellige tagtyper, men du læser f.eks. mere om ståltrapezplader her.

Vedligehold dit nye tag

Hvad enten dit tag får en renovering eller en total udskiftning, så er det en rigtig god idé at gøre mere ud af vedligeholdelse, hvis du ikke gør det i forvejen. Du vedligeholder dit tag ved f.eks. at rense det jævnligt og imprægnere det.