Modeklassikere vender altid tilbage

Mode og trends ændrer sig gennem tiden. Det er meget almindeligt, at flere modeklassikere vender tilbage flere årtier efter, at de sidst var på mode. På den måde kan man sige, at moden går på runde, og får en ny renæssance cirka hvert tyvende år.

Du har sikkert kigget din mors eller fars gamle klæder igennem, og fundet meget af deres tøj helt vildt outdated. Selvfølgelig er der også mange ting, som har været på mode, der aldrig får sin shine igen. Det er f.eks. ting som 00’ernes punk hår. Håret skulle helst være helt mekanisk sort, glat og sidde stramt til ansigtet, hvor håret dækkede højre øje. Dét er en trend, der endnu ikke er vendt tilbage. Men hvem ved, måske om 10 år?

 

Til gengæld er der flere ting fra 00’ernes tid, der hitter igen i 2022. Det er for eksempel de meget lavtaljede bukser, som piger går med. Bukserne skal helst være af jeans-materiale, have store posede lommer og sidde så løst på benene, at man næsten tror, at bukserne er ved at glide af.

 

Derudover er det ting som bamsesko, Friis & Company tasker og Hummel bukser, der er ved at vende tilbage. Det er særligt de unge teenagere, der tager det vintageagtige tøj op af gemmerne.

 

Noget, som også på nuværende tidspunkt er populært blandt mange, er runde briller. De runde briller var populære sidst i 60’erne. Mange forbinder stadig den runde brille med John Lennon fra The Beatles. Han bar dem med meget ynde, og det huskes stadig i dag som en klassisk Lennon-brille.

 

De runde briller er kommet tilbage i stor stil. Man ser dem som solbriller og læsebriller, og det er faktisk alle aldre, der ofte vælger den runde variant frem for andre, når de står i brilleforretningen.