Originalt eller uoriginalt, kompatibelt printerblæk?

Der er efterhånden kommet en del uoriginalt, men kompatibelt printerblæk på markedet – så hvad skal man vælge? Der er ulemper og fordele ved både originalt og uoriginalt printerblæk. Så det er helt op til dig, hvad du vælger at købe.

Originalt printerblæk har generelt en bedre kvalitet end uoriginalt blæk. Den primære årsag til at vælge originalt printerblæk, er derfor, at du med dette er sikret en højere kvalitet, end hvis du køber uoriginalt blæk. Nogle gange er det uoriginale printerblæk af dårligere kvalitet, hvilket betyder, at du som følge af dette, skal skifte blækket hurtigere end ved originalt blæk. Grundet til dette er, at du generelt skal bruge mere printerblæk til dine udskrifter, fordi blækket er mindre godt, så derfor tømmes blækpatronen hurtigere. Bruger du din printer til at printe billeder eller andet, hvor du har brug for god kvalitet i printerblækket, kan det derfor være en god ide at investere i originalt printerblæk, så du er sikret den bedste kvalitet i blækket.

Uoriginalt, kompatibelt printerblæk er generelt en del billigere end originalt printerblæk. Dette er derfor det oplagte valg, hvis du leder efter det billigste printerblæk, du kan købe for penge. Selvom uoriginalt printerblæk er af dårligere kvalitet end originalt, virker det stadig, og du printer stadig nogle gode udskrifter ud – om det er sort eller i farver. Så det kommer meget an på, hvor meget du printer, om det er en god ide at købe uoriginalt i stedet for originalt printerblæk. Skal du eksempelvis printe store fotoplakater? Printer du meget ud, kan det i længden blive dyre at have uoriginalt printerblæk end originalt. Men printer du ikke ret mange ting ud om måneden, kan det måske bedre betale sig for dig at købe uoriginalt printerblæk. Hverken originalt eller uoriginalt printerblæk tørrer ind inden i blækpatronen, så derfor spilder du ikke blæk ved at vælge den ene i forhold til den anden.

Hvilket printerblæk du vælger, er helt op til dig. Der er god og dårlige ting ved begge dele, så det er svært at sige, hvilken der er bedst at vælge – det kommer i sidste ende an på, hvad der er vigtigst for lige præcist dig. Hvis den bedste kvalitet er det vigtigste, skal du købe originalt printerblæk til din printer. Hvis det vigtigste for dig er en billig pris, så ville det bedste være at købe kompatibelt printerblæk i stedet.