Der er penge at spare ved at holde gasforbruget nede

Dette indlæg er sponsoreret.

Alle mennesker har forskellige udgifter hver måned, som man ikke slipper uden om, men vidste du, at der er besparelser at hente ved at tænke over sit gasforbrug, når boligen skal varmes op?

Vi giver dig her en kort oversigt over ting, du kan overveje og lade dig inspirere af, så din gasregning kan holdes nede, og din økonomi kan blive bare lidt sjovere.

Årstiderne skifter – det bør dit gasforbrug også gøre

Selvom det måske er indlysende for de fleste, er det alligevel værd at gøre sig tanker om ens forbrug af naturgas i de varmeste af årets måneder. Det er klart, at når sneen daler, og udendørstemperaturerne styrtdykker, at man så har brug for at kunne holde sig varm, men i de varmeste af årets måneder kan man ofte med fordel slukke helt for gassen, så udgifterne fra vinterens behov udligner sig bare en smule.

Ved at overveje det reelle behov i løbet af året er der altså ofte en samlet årlig besparelse at hente, hvis man på de køligere sommeraftener kan nøjes med at trække en tyk trøje over hovedet.

Hvem er det, der bliver varmet for?

Når man nu alligevel er i gang med at overveje, hvordan ens energibehov og -forbrug fordeler sig på de lidt længere linjer, kan det være lige så meget værd at kigge på den daglige fordeling af opvarmning med naturgas.

I de fleste danske boliger er det sådan, at familiens voksne medlemmer er på arbejde i løbet af døgnets dagtimer, mens de yngste ofte får dagen til at gå med daginstitution, skole, lektiecafé eller sport efter skoletid. Det betyder, at der oftest er et ret langt interval af timer, hvor boligen står tom, og hvor ingen får reel glæde af opvarmningen.

Der er selvfølgelig forskel på huse. Hvor godt isoleret er det, hvor mange kvadratmeter skal opvarmes, og hvor gammel er bygningen? Men der er dog en god tommelfingerregel, der siger, at for hver grad, gennemsnitstemperaturen bliver sænket, er der fem procent at spare på gasregningen. I løbet af et års regninger kan det altså godt løbe op og være med til at give lidt luft i familieøkonomien.

Gå aldrig ned på udstyr

Det sidste råd, du får med i denne omgang, er at tjekke dit naturgasfyr og kvaliteten på dette. Er dit fyr mere end 15 år gammelt, er der en risiko for, at det ikke længere fyrer optimalt, som det skal. Og så poster du hver måned penge i gas og opvarmning, som ingen får glæde af.

Står du i den situation, at dit naturgasfyr trænger til en udskiftning til en nyere model, er pengene givet godt ud. Energistyrelsen arbejder nemlig med en vurdering, der hedder, at man med et nyt fyr kan spare mellem 10-30 % på sin gasregning. Så selvom du står og skal betale et større beløb her og nu, får du pengene tilbage igen i form af en mindre mængde gas, der nu skal til for at opvarme dit hus.

Tænker du derfor jeres forbrug ned i mindre detaljer end ren opvarmning, kan I ende med at gøre jeres pengepung et par kroner tungere, og hvem er ikke interesseret i det?