Få kendskab til reglerne for fisketegn

Alle i Danmark har retten på deres side i forhold til at fiske langs de danske kyster. Hvis du fisker med en fiskestang fra mærket Shimano eller en fiskestang fra et andet mærke, betragtes du som lystfisker. Når du er lystfisker, skal du have et lystfiskertegn, hvis du er over 18 år og ikke er folkepensionist. Men der findes også andre fisketegn.

Hvad er et fritidsfisketegn?

Du er altså lystfisker, hvis du fisker med en fiskestang. Men hvis du fisker med eksempelvis ruser, garn eller lignende redskaber, er du fritidsfisker. I dette tilfælde skal du have et fritidsfisketegn. Dette gælder dog kun, hvis du er over 12 år. Vær opmærksom på at det også gælder for folkepensionister.

Har du et fritidsfisketegn, gælder det ydermere som et lystfiskertegn. Det betyder, at du kan bruge det samme fisketegn til ligeledes at fiske med fiskestang. 

Husk altid et fisketegn

Det er vigtigt, at du altid har et fisketegn, når du tager ud og fisker. Det kan nemlig blive dyrt for dig, hvis du ikke har dette særlige tegn, når du vil fiske. Hvis du bliver taget ved en kontrol, skal du betale en afgift, som er langt højere i forhold til, hvad det koster at købe et fisketegn.

Prisen for et fisketegn

Hvis du skal købe et fritidsfisketegn, så koster det dig 300 kroner om året. Ønsker du derimod et lystfiskertegn, har du flere muligheder. Disse muligheder kan du kigge nærmere på her:

  • Et dagkort koster 40 kroner.
  • Et ugekort koster 130 kroner.
  • Et årskort koster 185 kroner.