Skal du køre med cykelhjelm på el-løbehjulet?

Mange cyklister vælger ikke at cykle med cykelhjelm, selvom cykelhjelme er den bedste måde at beskytte hovedet mod skader i tilfælde af et fald. I denne tekst vil vi fortælle dig hvorfor det er vigtigt at have en cykelhjelm på – både når du kører på el-løbehjulet og cykler.

Lovpligtigt at køre med hjelm på el-løbehjul siden januar

I Danmark er det desværre ikke lovpligtigt at cykle med cykelhjelm – men det er det, hvis du kører på el-løbehjul. Mange tror fejlagtigt, at det ikke er nødvendigt at have en cykelhjelm på, når man kører på el-løbehjulet, men det er altså ikke tilfældet. Faktisk er førerne af el-løbehjul nogle af dem, der oftest er indblandet i færdselsuheld, og netop derfor har det siden 1. januar været et krav, at du skal have hjelm på, når du kører på et elektrisk løbehjul eller lignende køretøjer.

Hvorfor er det vigtigt at køre med cykelhjelm?

Når man cykler, er det vigtigt at have en cykelhjelm på, fordi dette er den bedste måde at beskytte hovedet mod skader i tilfælde af et fald. I Danmark er det ikke lovpligtigt at cykle med cykelhjelm, men det er stadig en rigtig god idé; både fordi hjelmen kan beskytte mod alvorlige hovedskader, hvis du er i et uheld, men faktisk også fordi de kan være med til at gøre dig mere synlig for dine medtrafikanter, og dermed forebygge farlige situationer.

Vær forsigtig og opmærksom i trafikken

Cyklister og el-løbehjuls-kørere skal være forsigtige og opmærksomme i trafikken, uanset om de kører med eller uden cykelhjelm. Det er vigtigt at have cykelhjelm på fordi det beskytter hovedet mod skader, men det er også vigtigt at være opmærksom, når man kører i trafikken. Specielt når det er mørkt eller dårligt vejr er det let at blive overset, så kontrollér, at bilerne har set dig, inden du ræser gennem krydset.