Gode råd når du køber børnetøj

Som forældre vil du ofte komme ud for, at skulle finde nyt tøj til dine børn. Særligt når det kommer til mindre børn, går der ikke længe, inden man skal skifte ud i garderoben og størrelserne. Uanset om du lige er blevet forældre eller har børn i dagpleje-, vuggestue- eller skolealderen, vil man altid gerne sikre at ens børn er klædt godt på. 

Men tøjbranchen er lidt af en jungle, og derfor kan det være svært at overskue, hvad man egentlig skal være opmærksom på når man køber børnetøj – det giver vi dig nogle gode råd til her. 

Det praktiske aspekt 

Noget af det vigtigste, når det drejer sig om børnetøj er at det skal være funktionelt, praktisk og behageligt. Behovet er anderledes hos børn end det er hos voksne. Selvom vi andre godt kan holde ud at gå i stramme jeans og stive skjorter, er det sjældent det bedste valg til børn – i hvert fald ikke til hverdag. Tøjet skal være behageligt at have på når barnet leger, løber og klatre og det skal være i en kvalitet, der kan holde til hyppig vask. Det vil helt sikkert blive beskidt indimellem. 

Undgå skadelig kemi 

Små børn har ikke færdigudviklet deres immunforsvar. Derfor er det en god ide at gå efter tøj, der er fri for skadelig kemi og allergifremkaldende stoffer. By Green Cotton har et stort udvalg af GOTS certificeret tøj til børn i flere aldersgrupper. Går du efter dette miljømærke, undgår du at dit barn udsættes for skadelig kemi, og det er samtidig et langt mere bæredygtigt valg som tager hensyn til miljøet. 

Lad børnene have indflydelse

Når børnene bliver lidt større, kan du med fordel lade dem have indflydelse på deres valg af tøj. Det kan gøre processen mere overskuelig, hvis de er med til at vælge, og samtidig skal børn have lov til at gå i det tøj de har lyst til.