Sådan indretter du et hyggeligt legeværelse til dine børn

Er du lidt træt af, at hele din stue flyder med legetøj altid? Og har du et ekstra værelse til rådighed? Så er det oplagt at lave et hyggeligt legeværelse til dine børn, hvor der er plads til at rode med legetøj og alverdens andre ting og sager.

Men hvordan gør du et legeværelse både hyggeligt og praktisk på samme tid?

Indret med nogle glade farver

På et legeværelse behøver der ikke at være meget mere end en hel masse legetøj. Men derfor er det alligevel hyggeligt at gøre lidt mere ud af rummet, så dine børn føler sig hjemme og godt tilpas.

Det er en god idé at indrette med nogle flotte og glade farver på vægge, møbler, lamper el.lign. Farver er noget, som børn godt kan lide. Du kan f.eks. indrette med dine børns yndlingsfarver. På den måde gør du det også lidt mere personligt.

Gør plads til afslapning

Det er også rigtig rart med et sted, hvor dine børn kan slappe af med en bog eller en iPad. Derfor kan du f.eks. lave et hyggehjørne, hvor der er plads til afslapning. Du kan finde et par behagelige sækkestole, en hængekøje el.lign. Desuden kan du gøre det behageligt med et blødt gulvtæppe. Det vigtigste er, at det er et hjørne, hvor dine børn har lyst til at slappe af en gang imellem.

Lav en smart opbevaringsløsning

Selvom det er dejligt, når det flyder med legetøj på et legeværelse, så er det også rart at have mulighed for at rydde lidt op. Derfor er det en god idé at lave en smart opbevaringsløsning, der gør det nemt at rydde alt væk.

Du kan f.eks. vælge et højskab fyldt med hylder, hvor det er nemt at sætte alt ind. Du kan også vælge en åben reol med kasser til, hvor det er overskueligt at se alt.