Tips til at skabe den bedste legeplads

Det kan virke meget komplekst at skabe en sjov legeplads. Men det behøver det ikke at være. Her finder du flere tips, der hjælper dig med at skabe den bedste legeplads, som ethvert barn vil elske.

Sørg for variation

Legepladser skal være et sted, hvor børn i alle aldre kan hygge sig. Derfor er det vigtigt at sørge for at have så mange forskellige legeredskaber som muligt. Jo flere ting der er, jo sjovere vil det være for børnene. Du bør altså have alt lige fra et gyngestativ til en rutsjebane, et klatrestativ, en sandkasse, en vippe og så videre. 

Skal du eksempelvis bygge en legeplads i en grundejerforening? I en grundejerforening er det alfa og omega at kunne ramme alle aldersgrupper. Børnenes leg udvikler sig i takt med, at de bliver større og derved udfordrer sig selv mere. Læs mere om grundejerforening legeplads her.

Sikkerheden skal være i top

Det skal selvfølgelig være sjovt for alle børn at være på en legeplads. Men det må ikke gå ud over sikkerheden. Derfor er det vigtigt at vælge holdbare legeredskaber i en høj kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med sikkerheden.

Vælg et tema

De mest mindeværdige legepladser er dem, der har et tema. Tænk på et sjovt tema, der fremmer den atmosfære, som du ønsker at opnå. Det kan blandt andet være en legeplads med et jungletema, et pirattema eller noget helt tredje. Sørg også for at holde dig til et ensartet farvetema, når du skal i gang med at lave en legeplads.