Gør-det-selv projekter i børnehøjde

Det kan være svært at finde på gode og spændende sysler for børnene. Særligt i ferietider hvor der pludselig er mange dage, og især hvis du vælger at holde ferie hjemme. En idé kan være forskellige kreative gør-det-selv projekter for og med børnene.

Der er mange muligheder for kreativ leg, nogle er lige til at gå til, og andre kræver lidt mere forberedelse.

Leg og praktiske projekter

Det kreative værksted kan sagtens være en af de klassiske ting. I kan gå tur i skoven eller på stranden og samle lidt større sten med en pæn jævn flade. Når I kommer hjem, kan I male dem med forskellige motiver i forskellige farver. I kan også lave masker af æggebakker, fx næb og ører, her er en limpistol en god rekvisit.

Det kan også være, I har mod på lidt større ting og mulighed for et mindre anlægsprojekt i haven? Hvis I har et gammelt reservedæk liggende, så kan I etablere en ny gynge ved at hænge det i et tovværk fra et træ i haven.

Du kan finde inspiration på nettet til forskellige andre projekter. Her kan du læse om, hvordan du bygger din egen opslagstavle.

Hvad med at bygge et spil til haven?

Du kan lave dit eget spil, hvor du fx kaster hestesko mod nogle mål, du sætter på græsset. Så kan du sætte pæle i jorden i forskellig højde og i forskellig afstand. Så slår du søm i pælene, og så gælder det om at få hesteskoene til at ramme, så de bliver hængende på sømmet. Jo længere væk jo flere point.

Det kan også være sjovt at slå store søm i med en hammer. Hvis I lægger en stor pæl eller bom på jorden, så kan I slå sømmene 2 cm. i på forhånd. Så gælder det om at slå sømmet helt ned på færrest mulige slag.