Sådan passer du bedre på dit lille barns fødder

De fleste børn vil på et eller andet tidspunkt rejse sig for at udforske verden. Derfor er det alligevel lidt utroligt. Det lægger man måske særligt mærke til, når barnet begynder at gå, for hvordan kan så små søde fødder bære rundt på et levende væsen?

Fødderne spiller faktisk en vigtig rolle i dit barns udvikling. Også selvom de er små og bløde og uden tegn på slid, så bliver de udsat for meget. Derfor er det vigtigt, at du tager dig godt af dit barns fødder.

Godt fodtøj er vigtigt

Noget af det, der virkelig gør en forskel for både børn og voksne, er godt fodtøj. Selvom dit barn nok ikke med det første når op på mange tusinde skridt om dagen, så er det alligevel vigtigt, at fødderne har det godt.

Når du vælger sko til dit barn, så sørg blandt andet for:

  • God støtte
  • God åndbarhed
  • Varme

Det er faktisk mange af de samme ting, som du ville gå efter, når du køber sko til dig selv. Du kan finde gode begyndersko til børn her.

Du skal være opmærksom på, at du ikke behøver sko til et meget lille spædbarn. Det er ofte heller ikke nødvendigt at få sko på, så snart dit barn begynder at gå men omkring 1-årsaldderen.

Gode sokker skal der også til

Du skal også sørge for, at dit barn kan holde varmen. Det vil sjældent være nok med et par gode sko. Dit barn vil ikke altid bemærke, når det begynder at fryse om fødderne. Derfor må du sørge for, at der altid er nogle varme sokker eller sutsko på.

Hvis dit barn fryser, vil det være mere tilbøjeligt til at blive forkølet. Børn bliver også oftere syge end voksne, så det gør ikke noget, at du er lidt ekstra påpasselig, når det kommer til de kære små.